Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
La început de an școlar, la Santău a fost inaugurată o ”școală smart” ca la Ciugud
Florin Răchitan  - Luni, 13 Septembrie 2021

Despre ”minunile” care se întâmplă în deja celebra comună Ciugud din județul Alba, mai ales la nivelul învățământului local, s-a auzit deja și în străinătate, nu degeaba s-a învârtit recent roata istoriei și a sosit acolo o delegație din Germania să învețe ”exemple de bune practici” în acest domeniu.

De azi, nemții își vor putea programa o vizită și la Școala Generală din Santău, comuna cu cea mai spectaculoasă dezvoltare din județul Satu Mare în ultimii ani, unde a fost inaugurată luni o adevărată ”școală smart”, după modelul celei din Ciugud, pregătită să își primească exemplar elevii, după ce toate sălile de clasă au fost dotate cu table inteligente, laptopuri, tablete grafice, camere web, tablete conectate la internet și îmbunătățirea rețelei wi-fi în toată zona.




Rezultatul investiției locale a fost inaugurat de tânărul primar Sergiu Silaghi și la fel de tânărul vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, Cristian Valer Beșeni, responsabil cu coordonarea activităților culturale și educative la nivelul întregului județ.

De asemenea, și preșcolarii din Beltiug și-au început noul an școlar în casă nouă, după ce clădirea a fost extinsă și reabilitată pentru ca preșcolarii să beneficieze de o educație modernă. La inaugurare a fost prezent și deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma.







​”În calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare asigur autoritățile din Santău și Beltiug de întregul nostru sprijin, elevilor le doresc mult succes, iar eforturile dascălilor lor să fie încununate cu izbânda elevilor pe care îi pregătesc”- a declarat Cristian Valer Beșeni.

3297 vizite
Distribuie pe